یزدفردا :سرویس مجموعه های  آموزشی یزدفردا :موفقیت>>>خوشبختی:معمولاً می‌گویند هر شکست، پلی است برای رسیدن به پیروزی و موفقیت اما مهم چگونگی ساختن این پل است.
درس‌گرفتن از شکست‌ها، مهم‌ترین دستاوردی است که می‌توان از آن داشت و بس. سعی کنید پس از مواجهه با یک شکست، چه کوچک یا بزرگ، همچون آنالیز یک بازی فوتبال ۹۰ دقیقه‌ای، زوایای مختلف آن را بررسی کنید.
بررسی موشکافانه هر شکستی می‌تواند آموزه‌های ارزشمندی در اختیار شما قرار دهد. شما با بررسی علل شکست خود در یک معامله مالی یا خرید یک اتومبیل، سعی می‌کنید در آینده ضمن عدم تکرار این‌گونه علل به نتایج بهتری دست یابید. خوب است که عامل شکست‌های خود را روی یک کاغذ و در قالب یک جدول نوشته و هر ماه سری به آنها بزنید تا به‌صورت آماری نیز شکست‌ها و پیروزی‌های خود را بررسی کنید.
به این ترتیب خواهید توانست که متوجه شوید آیا به‌درک روشنی از علل شکست‌های خود رسیده‌اید یا نه؟ کسب و حفظ اعتمادبه‌نفس، یکی از مهم‌ترین عوامل احیای روحیه از دست رفته است.
همیشه این جمله را پس از بروز شکست خواسته یا ناخواسته به خود بگویید که اوضاع و شرایط فعلی، هرگز پایدار نخواهد بود و چه‌بسا در آینده‌ای نزدیک و حتی با همین میزان توان، تجربه و اراده اما به‌دلیل تغییر شرایط زمانی و مکانی در کار مشابهی موفق باشید. حال چه رسد به این نکته که شما بی‌تردید از هر فرایند کاری به تجربه‌ای جدید دست خواهید یافت که در موارد مشابه در آینده از آنها هم استفاده خواهید کرد.
نکته پایانی آن است که هرگز شکست‌های گذشته را در قالب آه و حسرت برای خود تکرار و زمزمه نکنید. تضعیف روحیه و مهم‌تر از آن، اراده، مهم‌ترین دستاورد چنین اشتباهی خواهد بود. به شکست‌های خود به‌عنوان تجربه مثبت نگاه کنید و نه تنبیه و مجازات فکری و روانی.

از نقاط ضعف خود استفاده کن!

از نقاط ضعف خود استفاده کن!موفقیت، موقعیتی کاملاً شخصی است. هیچ‌گاه نمی‌توانید قضاوت کنید مدیرعامل یک شرکت بزرگ موفق‌تر است یا یک زن سرپرست خانواده، فقط خود آنها تشخیص می‌دهند که چه‌قدر موفق هستند. موفقیت از دیدگاه هر شخص مصداق و مفهوم خاصی دارد. ملاک ارزش‌گذاری و سنجش توفیق در بعضی امور نسبی‌اند، که بسته به شرایط انسان‌ها و موقعیت زمان و مکان تغییر می‌کند. موفقیت به پایان رساندن هر چیزی است که قصد آن را کرده‌ایم. به عبارت دیگر موفقیت یعنی تمام کردن کاری که برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم. بعضی افراد معتقدند موفقیت مهربانی با مردم و لذت بردن از زندگی است. برای بعضی دیگر به کار گرفتن صد در صد توان و کوشش برای رسیدن به هدف است.
موفقیت، نتیجه عمل کردن مداوم در جهت رسیدن به مهمترین اهدافمان است. وقتی انرژی و توانمان را همواره بر آن‌چه بیشترین اهمیت را دارد متمرکز کرده و نتیجه کار را به خدا واگذار کنیم به آرامش خاطر و موفقیت خواهیم رسید. بیشتر شاد بودن و شاد کردن دیگران، احترام به بزرگ‌ترها، مهر و محبت کودکان را برانگیختن، کسب ستایش منتقدان صادق، تحمل سختی‌ها، مبارزه با مشکلات، درک زیبائی، دیدن خوبی‌های دیگران، پیدا کردن بهترین‌ها در زندگی و درک این‌که وجود شما باعث می‌شود حتی یک نفر هم که شده راحت‌تر زندگی کند، همه این‌ها موفقیت است.
ویلیام جیمز بزرگ‌ترین روان‌شناس آمریکا شکست را بی‌اعتمادی شخص به خودش می‌داند و می‌گوید: ”تنها یک علت برای شکست انسان وجود دارد و آن بی‌اعتقادی شخص به خود حقیقی‌اش است. اعتقاد به خود، بخش بزرگی از موفقیت است.“
▪ سه نکته اساسی برای دستیابی موفقیت ضروری است:
۱) باور داشته‌ باشیم که مستحق موفق شدن هستیم.
۲) باور داشته باشیم که توانائی موفق شدن را داریم.
۳) اراده پروردگار را بر خواست خود ترجیح دهیم.
موفقیتتان را بر این اساس ارزیابی کنید که چه‌قدر براساس ارزش‌هائی که به آن باور دارید زندگی می‌کنید. به روش منحصر به فرد خود در موفق شدن ایمان داشته باشید. افرادی که موفق به نظر می‌آیند اعتماد به نفس دارند. راز موفقیت در زندگی، داشتن امکانات نیست بلکه استفاده از امکانات محدود به‌عنوان نقطه قوت است.
کودکی ۱۰ ساله که دست چپ خود را در یک حادثه رانندگی از دست داده بود برای تعلیم فنون رزمی جودو به یک استاد سپرده شد. در طول ۶ ماه استاد فقط روی بدن‌سازی کودک کار کرد بعد از ۶ ماه خبر رسید که یک ماه بعد مسابقات محلی در شهر برگزار می‌شود. استاد به کودک ۱۰ ساله فقط یک فن آموزش داد. کودک توانست در میان اعجاب همگان با همان یک فن حریفان خود را شکست دهد. ۳ ماه بعد این کودک توانست با استفاده از همان یک فن برنده شود و سال بعد در مسابقات کشوری به‌عنوان قهرمان سراسری کشور انتخاب گردد. وقتی مسابقات به پایان رسید در راه بازگشت به منزل، کودک از استاد راز پیروزی‌اش را پرسید، استاد گفت: دلیل پیروزی تو، اول این بود که به همان یک فن به خوبی مسلط بودی. و تنها امیدت همان یک فن بود و دیگر این‌که تنها راه شناخته شده برای مقابله با این فن گرفتن دست چپ حریف بود که تو چنین دستی را نداشتی! یاد بگیر که در زندگی، از نقاط ضعف خود به‌عنوان نقاط قوت استفاده کنی.

منبع : مجله موفقیت - بیرتک-ویستا

 

> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 

 

 

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

 

 


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا